403120
Dostępność 1-3 dni.
15% czystego alkoholu w 3
dni!
Instrukcja na 25 litrów:
[1] W plastikowym pojemniku
fermentacyjnym rozpuścić 6-6,5 kg cukru* w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody
(objętość roztworu zwiększy się do 9,6 – 9,9 litra).
[2] Uzupełnić zimną
wodą do 25 l.
[3] Po wystudzeniu roztworu do temp. 30-35oC dodać drożdże
Turbo i bardzo starannie wymieszać.
[4] Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej
całość poddać fermentacji w temperaturze 22-29oC w ciągu 3 dni.
Przy nastawie
6,5 kg cukru otrzymuje się 15% czystego alkoholu.
Uwaga:
Fermentacja przebiega burzliwie.
Skład:
drożdże
gorzelnicze, pożywka mineralna, witamina B1.
Drożdże Turbo mogą być używane
do fermentacji nie tylko sacharozy ale i zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta,
pszenicy, ziemniaków oraz melasy.
Przechowywać w suchym miejscu, w
temperaturze pokojowej.
nr artykułu: 403120